15.03.20

Yrittäjän terveiset

Enpä olisi uskonut vielä pari viikkoa sitten joutuvani kirjoittamaan näin huolestuttavista asioista Huuman 10 vuotispäivänä. Tarkoitus oli viikon päästä juhlia Huuman synttäreitä sillä 10 vuotta on tänä päivänä mille tahansa yritykselle kova saavutus ja hatun noston arvoinen asia. Synttärit on tottakai nyt siirretty. 

Tilanteet muuttuvat ja sen mukaan on elettävä ja selviydyttävä. Rehellisesti kuitenkin sanon, että huoleni on kova. Yrittäjän näkökulmasta tietenkin kovin huoli on se, että joudummeko sulkemaan keskuksen kokonaan määrittelemättömäksi ajaksi ja lomauttamaan henkilökunnan. Kustannukset ovat silti suuret vaikka henkilökunta lomautettaisiin eikä vakuutukset tässä tilanteessa korvaa yhtään mitään.
Alkuvuodesta olemme vielä panostaneet todella paljon eri investointeihin ja uusia laitteita on tulossa lisää vielä lähiviikkoina. Jos olisi tilausvaiheessa tiennyt mitä on tulossa olisi monia investointeja tietenkin lykätty, hankinnat tehty osamaksulla ja tämä tarkoittaa jo pelkästään usean tuhannen euron lisäkuluja kuukaudessa.

Itseäni huolettaa yrittäjänä myös kaikki työntekijämme sekä tiloissamme toimivat yrittäjät ja heidän perheensä. 10 vuoden aikana joukostamme on muodostunut todella tiivis ja läheinen porukka, ammattitaitoisia ihmisiä joka tekevät työtään sydämellä ja ovat auttaneet asiakkaita pitämään huolta kunnostaan ja terveydestään sekä antaneet elämyksiä tuhansille kuntoilijoille. Monen elanto on kiinni Huumassa. Toivomme siis, että pysyt mukanamme tämän vaikean ajan yli.

Tällaisesta poikkeuksellisesta tilanteesta meillä kellään ei vielä ole aikaisempaa kokemusta. Näin ollen on uskottava viranomaisia ja pysyttävä varuillaan. Me emme kuitenkaan lähde panikoimaan ja toivon ettette tekään, koska se ei auta ketään. Toimimme Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) antamien määräysten mukaisesti.

Tottakai toivon ja pyydän, että tuet niitä yrittäjiä joiden palveluista haluat pitää kiinni ja sellaisia yrityksiä joiden haluat jatkavan toimintaansa vielä tämän kaiken jälkeenkin. Kaikesta huolimatta pysytään positiivisina ja tuetaan toisiamme.

Kiitos jo etukäteen kaikille teille, jotka osoitatte tukenne tavalla tai toisella ja autatte meitä tämän haastavan ajan yli! Pidä hyvinvoinnistasi huolta ja me Huumalla haluamme olla jatkossakin sinulle paras kumppani siihen.

Mikko Paavola