27.11.20

Asiakastiedote uusista toimintamalleista koronatilanteessa 27.11.2020

”Koko Kymenlaakson sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymän alueella on siirrytty koronavirustilanteessa kiihtymisvaiheeseen.
Kymenlaaksossa on jo ollut voimassa perustasoa vahvempia suosituksia, ja näin ollen ne ovat voimassa myös kiihtymisvaiheessa. Seuraavia suosituksia ja ohjeita on kiihtymisvaiheen myötä tarkennettu tai tiukennettu:

Aikuisten harrastustoiminta
Aikuisten, eli 18 vuotta täyttäneille tarkoitettu, ryhmäharrastustoiminnassa tulee varmistaa, että turvavälejä voidaan aidosti noudattaa ja suositellaan käytettäväksi maskeja aina, kun se vain on mahdollista.”

Kaikki voimassa olevat suositukset ja ohjeet: https://korona.kymsote.fi/kymenlaakson-tilanne-ja-suositukset/ 
Kymsoten tiedote 25.11.

Nyt meidän jokaisen on osallistuttava siihen, ettei tilanne kehity tämän huonommaksi.
Mitä tämä tarkoittaa Hyvinvointikeskus Huumalla yksityisenä kotkalaisena toiminnan harjoittajana? Kotkan kaupunki suosittaa toiminnanharjoittajia noudattamaan erityisen huolellisesti turvallisuustoimia koronatartuntojen ehkäisemiseksi. Meillä Huumalla lisätään jo nyt hyvin toimineita turvallisuustoimia seuraavilla toimenpiteillä. Nämä lisätoimenpiteet astuvat voimaan maanantaina 30.11. kaupungin ohjeen mukaisesti.

RYHMÄLIIKUNTA

 • Ryhmäliikuntatiloissa tuntien osallistujamäärät ovat 12–24 henkilöä tilan koosta riippuen. Tämä asiakasmäärä takaa esimerkiksi Piazzassa 9 m2 tilan jokaiselle liikkujalle.
 • Olemme lisänneet ekstra tunteja, jotta kaikki pääsevät osallistumaan tunneille.
 • Pyydämme myös erityishuomioita tuntien ns. turhiin varauksiin!! Varaa tunti vain, jos tiedät olevasi varma, että tulet. Näin varmistetaan, että kaikki halukkaat pääsevät osallistumaan tunneille! Jos ET pääse osallistumaan tunnille, muistathan perua tunnin viimeistään 3h ennen ks. tunnin alkamista.
 • Livestriimit
  • Lähetämme joka päivä livestriimejä suorana lähetyksenä. Tunnit löytyvät ONLINE-nimellä varausjärjestelmästämme. Muistathan varata Online-tunnit viimeistään edeltävänä päivänä. Näin varmistat, että sinulle saapuu linkki sähköpostiisi. Linkit lähetetään saman päivän aikana klo 8–10 sekä 16–17 välisenä aikana. Jos haluat varata tunnin myöhemmin, tarvitsee sinun soittaa vastaanottoomme, niin lähetämme sinulle linkin.  
 • Virtuaalitunnit
  • Sisäpyöräilyssä voit hyödyntää myös virtuaalitunteja. Näin pääset pyöräilemään yksin tai vain muutaman asiakkaan kanssa. Virtuaalitunteja on ajastettuna lukujärjestyksessämme tasatunnein klo 06–19 ja muina aikoina asiakkaidemme vapaassa käytössä (huom. ohjatut spinning-tunnit).

KUNTOSALI

 • Kuntosalilla huomioithan kanssatreenaajat ja turvavälien säilymisen.
 • Kiinnitäthän erityishuomiota kuntoilulaitteiden ja -välineiden huolelliseen desinfiointiin käytön jälkeen.
 • Kuntosalimme käyttöaste on suurimmillaan arkisin 16–20. Muina aikoina kuntosalin käyttöaste pysyy reilusti maltillisempana.
 • Jotta voimme seurata kävijämäärien pysymistä halutulla tasolla tulee kuntosalille AINA kirjautua!

LAPSIPARKKI

 • Lapsiparkin toiminta jatkuu normaalisti 8 henkilön maksimi asiakasmäärällä. Odotamme erityistä huomiota myös lasten vanhemmilta, että nuhaiset lapset jäävät kotiin.

TOIMINTAOHJEET HUUMALLA ASIOIDESSA

 • Käsienpesu mennen tullen on se kaikista tärkein asia.
 • Kaikkien treenaajien tulee myös puhdistaa laitteet ja välineet käytön jälkeen. Olemme lisänneet puhdistuspisteitä koko taloon reilusti, jotta tämä on sujuvaa.
 • Kengät ja takit on mahdollista jättää vastaanottoon sekä sivuoven aulaan, jos saavut treenivaatteissa ja haluat olla menemättä lainkaan pukutiloihin.
 • Muistattehan kaikissa tiloissa antaa muille liikkujille tilaa ja pidetään riittävät turvavälit.
 • Jos olet terve ja hyvinvoiva, tervetuloa treenaamaan! Mikäli olet sairaana tai ollut sairaana pysythän kotona THL:n ohjeistuksen mukaisesti.
 • Matkustamisen jälkeen pidäthän karanteenia salilta THL:n voimassa olevan ohjeistuksen mukaisesti. Livestriimit ovat tällöin liikuntasi tukena.

Me teemme joka päivä Hyvinvointikeskus Huumalla parhaamme, että kaikki viranomaisten kulloinkin voimassa olevat suositukset ja määräykset tulevat toiminnassamme toteutumaan. Odotamme kaikkien Huuman jäsenten ja tiloissamme asioivien toimivan samalla tavalla ja noudattavan kaikkia meillä voimassa olevia toimintamalleja. Tämä takaa meille mahdollisuuden jatkaa liiketoimintaa ja teille mahdollisuuden liikkua myös paikan päällä. Kiitos sinulle yhteistyöstä jo etukäteen ja tapaamisiin ainakin etänä.

Kiitollisena siitä, että olette matkassamme mukana ja pysytte kehittyvien palveluidemme parissa!