7.12.20

Asiakastiedote uusista toimintamalleista koronatilanteessa 1.12.2020


”Koko Kymenlaakson sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymän alueella on siirrytty koronavirustilanteessa leviämisvaiheeseen. Tänään koordinaatioryhmä on yhdessä kuntien johtajien kanssa päättänyt useista rajoituksista ja suosituksista niin kuntien omaan toimintaan liittyen kuin yhteisöille, yrityksille ja kansalaisille. Tavoitteena tärkeä muutos epidemian suunnassa – Kymenlaaksossa tulee päästä takaisin perustasolle.”
Kymsoten tiedote 1.12.20  https://korona.kymsote.fi/kymenlaakson-rajoitukset-ja-suositukset-koronavirusepidemian-leviamisen-ehkaisemiseksi/

Haluamme yksityisenä kuntokeskustoimija ottaa turvallisuus- ja hygieniasuositukset hyvin vakavasti ja jakaa yhteisen huolen yleisestä koronavirustilanteesta.
Meillä Huumalla on lisätty ja lisätään edelleen jo nyt hyvin toimineita turvallisuustoimia seuraavilla toimenpiteillä.Nämä lisätoimenpiteet ovat tulossa voimaan kolmen viikon ajaksi 2.12.2020 alkaen (Etelä-Suomen aluehallintoviraston määräykset ajalle 1. – 20.12.2020).

RYHMÄLIIKUNTA• Ryhmäliikuntatiloissa tuntien osallistujamäärät ovat 9+1. (Emme kuitenkaan peru kenenkään voimassaolevaa varausta vaan kaikki varaukset ovat vielä tämän viikon aikana voimassa). Tämä asiakasmäärä takaa esimerkiksi Piazzassa 20 m2 ja Spinnusalissa 18 m2 tilan jokaiselle liikkujalle.
• Olemme lisänneet ekstra tunteja, jotta niin moni kuin mahdollista pääsevät osallistumaan tunneille.
• Pyydämme myös erityishuomioita tuntien ns. turhiin varauksiin!! Varaa tunti vain, jos tiedät olevasi varma, että tulet. Näin varmistetaan, että kaikki halukkaat pääsevät osallistumaan tunneille! Jos ET pääse osallistumaan tunnille, muistathan perua tunnin viimeistään 3h ennen ks. tunnin alkamista. ONLINE-TUNNIT (Live-striimit)
        – Lähetämme joka päivä livestriimejä suorana lähetyksenä. Tunnit löytyvät ONLINE-nimellä varausjärjestelmästämme. 
        – Muistathan varata Online-tunnit viimeistään edeltävänä päivänä. Näin varmistat, että sinulle saapuu linkki sähköpostiisi. Linkit lähetetään saman päivän aikana klo 8–10 sekä 16–17 välisenä aikana. 

VIRTUAALISPINNING
         – Sisäpyöräilyssä voit hyödyntää myös virtuaalitunteja. Näin pääset pyöräilemään yksin tai vain muutaman asiakkaan kanssa. Virtuaalitunteja on ajastettuna lukujärjestyksessämme tasatunnein klo 06–19 ja muina aikoina asiakkaidemme vapaassa käytössä (huom. ohjatut spinning-tunnit).
KUNTOSALI PALVELEE NORMAALISTI klo 04-24
• Kuntosalilla huomioithan kanssatreenaajat ja turvavälien säilymisen.
• Kiinnitäthän erityishuomiota kuntoilulaitteiden ja -välineiden huolelliseen desinfiointiin käytön jälkeen.
• Kuntosalimme käyttöaste on suurimmillaan arkisin 16–20. Muina aikoina kuntosalin käyttöaste pysyy reilusti maltillisempana.
• Jotta voimme seurata kävijämäärien pysymistä halutulla tasolla tulee kuntosalille AINA kirjautua!

LAPSIPARKKI
• Lapsiparkki on suljettuna 2.-20.12.20 välisenä aikana

VASTAANOTTO
• Vastaanotto palvelee 2.-8.12.20 välisenä aikana normaalisti ma-to klo 8-12 &15-19.30 ja pe 8-13
• HUOM! 9.12 alkaen vastaanotto palvelee Ma &Ke 9-15, Ti & To 9-18 ja Pe 9-13

TOIMINTAOHJEET HUUMALLA ASIOIDESSA• Käsienpesu mennen tullen on se kaikista tärkein asia.• Kotkan kaupungin toiminnassa noudatetaan leviämisvaiheen kasvomaskisuositusta. Kasvomaskin käyttöä suositellaan, mikäli kasvomaskin käyttöön ei ole terveydellistä estettä. Käytäthän maskia tämän ohjeen mukaan Huumalle saapuessa ja pukutiloissa.
• Kaikkien treenaajien tulee myös puhdistaa laitteet ja välineet käytön jälkeen. Olemme lisänneet puhdistuspisteitä koko taloon reilusti, jotta tämä on sujuvaa.
• Kengät ja takit on mahdollista jättää vastaanottoon sekä sivuoven aulaan, jos saavut treenivaatteissa ja haluat olla menemättä lainkaan pukutiloihin.
• Muistattehan kaikissa tiloissa antaa muille liikkujille tilaa ja pidetään riittävät turvavälit.
• Jos olet terve ja hyvinvoiva, tervetuloa treenaamaan! Mikäli olet sairaana tai ollut sairaana pysythän kotona THL:n ohjeistuksen mukaisesti.
• Matkustamisen jälkeen pidäthän karanteenia salilta THL:n voimassa olevan ohjeistuksen mukaisesti. Livestriimit ovat tällöin liikuntasi tukena.

VÄLINEVUOKRAUS
• Ryhmäliikunnan voimakkaan osallistujamäärän rajauksen myötä, on sinulla mahdollisuus myös vuokrata liikuntavälineitä kotiharjoittelua varten.
• Välinevuokraukseen liittyvissä asioissa kysymyksiinne vastaa heidi.hamstrom@clubhuuma.fi


Me teemme joka päivä Hyvinvointikeskus Huumalla parhaamme, että kaikki viranomaisten kulloinkin voimassa olevat suositukset ja määräykset tulevat toiminnassamme toteutumaan. Odotamme kaikkien Huuman jäsenten ja tiloissamme asioivien toimivan samalla tavalla ja noudattavan kaikkia meillä voimassa olevia toimintamalleja. Tämä takaa meille mahdollisuuden jatkaa liiketoimintaa ja teille mahdollisuuden liikkua myös paikan päällä. Rajoitusten ja turvatoimien keskellä on tärkeää ymmärtää, että hyvä kunto ja terveys, ovat asioita, joita ei voi varastoida. Ne vaativat säännöllisiä tekoja ja päivittäisiä hyviä valintoja.
Kansainväliset tutkimukset osoittavat, että kuntosaliharjoittelu on korona-aikanakin turvallinen
liikuntamuoto, kunhan tarvittavia turvatoimia noudatetaan. Viime kesänä USA:ssa tehtiin laaja
vertailututkimus noin 2.800 amerikkalaisen kuntosalin ja -klubin asiakkaiden keskuudessa. Tutkimus kattoi lähes 50 miljoonaa kuntosalikäyntiä ja kävijöistä vain 0,0023 prosentilla oli todettu koronatartunta. Se on yli 500 kertaisesti vähemmän, kuin USA:n väestöllä yleensä. Samansuuntaisia tutkimuksia on tehty mm. Iso-Britanniassa, Australiassa ja naapurimaassamme Norjassa. Ei ole syytä olettaa, että Suomessa asiat olisivat toisin, etenkään kun kuntokeskukset ovat täällä lähtökohtaisesti väljempiä ja käyttöasteeltaan matalampia
kuin ulkomaiset verrokkinsa.
Hyvä lihaskunto parantaa vastustuskykyä ja vähentää infektioalttiutta, vaikuttaa myönteisesti kaikkiin fyysisen terveyden mittareihin sekä lisää stressinsietokykyä ja psyykkistä jaksamista.
Kiitos sinulle yhteistyöstä jo etukäteen ja tapaamisiin ainakin etänä.

Kiitollisena siitä, että olette matkassamme mukana ja pysytte kehittyvien palveluidemme parissa!

Yhteistyöterveisin,

Heidi Hamström
Palvelupäällikkö
Hyvinvointikeskus Huuma